Закон і Бізнес


Столик на чотирьох

Кафе в Австрії працюватимуть за рахунок держави


Звісно, можна випити чашку кави і на вулиці, але ні про яке обов’язкове обслуговування просто неба не йдеться.

№19 (1473) 16.05—22.05.2020
6110

Підприємства громадського харчування Австрії, які 15 травня відновлюють роботу після двомісячного простою, отримають підтримку держави. Однак їм доведеться виконати деякі вимоги.


Так, уряд Австрії виділить €500 млн на підтримку ресторанів і кафе. Також держава зобов’язується покрити 75% постійних витрат підприємств громадського харчування за 3 місяці.

Обіцяно знизити ПДВ на безалкогольні напої з 20 до 10%. Знизити ПДВ на алкогольні напої не дозволяють приписи ЄС.

Допустимі години роботи закладів громадського харчування — з 6:00 до 23:00. За одним столом можуть сидіти четверо осіб, крім дітей, при цьому мінімальна відстань між групами відвідувачів повинна становити не менш як 1 м.

Відвідувачам лише потрібно бронювати столик заздалегідь, щоб уникнути черги на вході. Також ресторанам рекомендується самостійно займатися розподілом місць між гостями, а не залишати вибір за ними.

Працівники кафе, які контактуватимуть із клієнтами, зобов’язані носити захист для носа і рота або лицьовий щиток, відвідувачам же маски носити не потрібно.

Також в Австрії вже відкриті всі магазини, перукарні та салони краси. Однак у громадських місцях необхідно дотримуватися дистанції не менше від метра. У транспорті та магазинах потрібно носити маску.

З 29 травня відкриються готелі, а масові заходи залишаться під забороною мінімум до кінця серпня. До 31 травня продовжено контроль на кордоні.