Закон і Бізнес


Тест на візу


№19 (1473) 16.05—22.05.2020
9762

Що ближче літо, то більше країн замислюється про відновлення туризму. Поки що всі сходяться в одному: гостям потрібно буде здати тест на коронавірус або до вильоту, або відразу по прибуттю.


Найбільш лояльні попередні умови оприлюднила Греція. Сюди пустять туристів, які зможуть надати при посадці в літак медичну довідку, що вони не є носіями COVID-19.

У кожній з туристичних зон Греції організовують «карантинні готелі», що прийматимуть мандрівників, які захворіли на коронавірус. У готелях відстежуватимуть стан гостей і в разі необхідності направлятимуть їх на тестування. Якщо діагноз підтвердиться, туриста відправлять до найближчого «карантинного готелю».

Офіційно туристичний сезон у Греції планують відкрити 1 липня.

Туреччина запроваджує тестування в аеропортах і прикордонних КПП для всіх, хто в’їжджає, вже з червня. Влада обіцяє, що це займе не більш як 2—3 хв. Оскільки адреса проживання кожного туриста відома, у разі необхідності його можна швидко знайти.

До Сербії іноземні громадяни зможуть в’їхати тільки з негативним ПЦР-тестом. Він має бути зроблений не раніше як за72 год. і підтверджений спеціальною комісією. Передбачається, що цей документ можна буде отримати в посольстві або консульстві Сербії в країні відправлення.