Закон і Бізнес


Здоров’я... купиш!

У Відень пустять лише з довідкою або — за €190


№19 (1473) 16.05—22.05.2020
7227

В аеропорту столиці Австрії туристам пропонують пройти тест на коронавірус. А в Андоррі планують запровадити дослідження на антитіла на сухопутних кордонах.


Аеропорт Відня запустив платний сервіс щодо тестування на COVID-19. До 31 травня всі пасажири, котрі прибувають до Австрії з-за кордону, повинні мати при собі медичну довідку про відсутність коронавірусу, отриману не більш як 4 дні тому, або відправитися на обов᾽язкову 14-денну самоізоляцію.

Тим, у кого немає довідки і кому не хочеться на карантин, після прильоту пропонується пройти експрес-тест. Записатися на нього потрібно заздалегідь (за e-mail або телефоном, зазначивши дату та номер рейсу). Вартість послуги — €190. Результат обіцяють протягом двох-трьох год.

На думку керівництва віденського аеропорту, новий сервіс буде затребуваний і в тих, хто вилітає з Відня у міжнародних напрямках. Наразі з аеропорту виконуються регулярні рейси в Доху, Дортмунд, Дюссельдорф, Франкфурт, Гамбург, Лісабон, Мінськ і Софію.

Тестування всіх туристів планують запустити і в Андоррі. Влада князівства хоче запропонувати мандрівникам, які в’їжджають у країну через сухопутний кордон з Іспанією чи Францією, пройти добровільний тест на антитіла до коронавірусу просто на прикордонному пункті. Причому тут його зроблять безкоштовно.

Якщо ж мандрівник здоровий або в його крові виявлено антитіла G до COVID-19, він зможе в’їхати в країну. За наявності коронавірусу (тобто антитіл М) доведеться повернутися «до місця проживання, щоб пройти карантин і отримати необхідне лікування».

Нарешті, якщо при негативному тесті людина в’їхала в Андорру, але через якийсь час у неї проявляться симптоми хвороби, то лікувати її будуть уже в князівстві.