Закон і Бізнес


Сонячний Альбіон

Британці можуть засмагати в парках, зберігаючи пильність


Лондонським поліцейським доводиться хіба що заздрити тим, хто засмагає в парку під час карантину.

№19 (1473) 16.05—22.05.2020
3828

Поліція Лондона визнала свою поразку в боротьбі з порушниками карантину. Введеними владою заходами багато місцевих жителів нехтує через сприятливу погоду.


«На жаль, ми безуспішно боремося в цій війні в парках. Буквально сотні людей сидять, їдять піцу і п’ють вино або пиво. Як завжди, величезне спасибі тим, хто дотримується правил», — ідеться в повідомленні поліції.

Як зазначає Metro, люди стали активно виходити на вулицю, попри попередження. У результаті уряд був змушений оголосити про пом’якшення обмежень. Зокрема, на цьому тижні вже дозволені вуличні заняття спортом і пікніки у парках, але тільки з членами сім’ї.

Тим, хто не може працювати вдома, наприклад будівельникам, рекомендовано діставатися до роботи, не користуючись громадським транспортом: на особистому автомобілі, велосипеді або пішки.

Замість заклику «Залишайтеся вдома» вводиться нове гасло — «Зберігайте пильність». Зокрема, це стосується соціального дистанціювання. Причому для порушників дистанції вводяться підвищені штрафи, які можуть сягати £3,2 тис.

Усі очікували, що послаблення будуть суттєвішими, однак прем’єр Борис Джонсон заявив, що ще рано говорити про скасування або серйозне послаблення обмежень. За його словами, магазини і школи зможуть відкритися не раніше від 1 червня, а паби, ресторани і готелі — не раніше від 4 липня.