Закон і Бізнес


Захист спецпризначенців


№19 (1473) 16.05—22.05.2020
5188

Суддів так вразила неповага захисника, яку він проявив під час слухання кримінальної справи, що вони вирішили запис його промови розіслати уповноваженим органам, щоб вони з ним розібрались.


Колегія суддів Шевченківського районного суду м.Києва розглядала кримінальну справу за обвинуваченням колишніх співробітників патрульної служби міліції особливого призначення. Вирок щодо спецпризначенців ще не винесли.

Під час чергового слухання наприкінці квітня захисник висловлював образливі слова та звинувачення на адресу суддів. А на заклики припинити нетактовну поведінку відповів: «Ми теж вас усіх припинимо».

Слова захисника запали в серце суддям. Вони побачили в цій фразі і вплив на суд, і посягання на незалежність та недоторканність суддів, і неповагу до Феміди. Все це разом узяте свідчить про те, що колегії слід звернутися по захист, що вона й зробила.

Законники написали скаргу до Вищої ради правосуддя (№2182/0/6-20), також звернулись із аналогічною скаргою до Генерального прокурора. Щоб довести, що їхні скарги не безпідставні, вони надіслали диск із записом промови, а також копію журналу засідання. Судді просять уповноважені органи вжити необхідних заходів, щоб захистити їхню незалежність.