Закон і Бізнес


Доведення необхідності розшуку


№19 (1473) 16.05—22.05.2020
4489

Позивач оскаржив судове рішення не відкривати справу за його заявою. Однак у нього залишилися осад та образа, тож він не зміг не скористатися нагодою і поскаржився в дисциплінарний орган.


Наприкінці грудня до Луганського окружного адміністративного суду надійшов позов до Національної поліції. Позивач обурився через видалення з інформаційних баз Міністерства внутрішніх справ інформації про розшук громадянина як особи, яка переховується від слідства.

Суддя Ірина Свергун відмовилася відкривати провадження. Однак апеляційний суд скасував постанову першої інстанції й повернув справу для подальшого розгляду. Цього разу законниця залишила заяву без руху, давши можливість позивачу усунути недоліки. Коли він їх усунув, вона призначила засідання.

Однак розглянути справу їй так і не вдалося, адже адвокат позивача заявив судді відвід. Підставою було те, що вона з першого разу не забажала відкрити провадження. Представника позивача, напевне, розлютили дії законниці, і він звернувся до Вищої ради правосуддя зі скаргою. На його думку, законниця не показала себе безсторонньою та неупередженою.

І.Свергун не залишилась у боргу і також звернулась до ВРП зі скаргою (№2214/0/6-20). Вона впевнена, що подання на неї скарг до закінчення розгляду свідчать про тиск на суд і передбачає кримінальну відповідальність.