Закон і Бізнес


Для нотаріусів підготували посібник про державну реєстрацію


12.05.2020 16:35
4651

Нотаріальна палата України підготувала для нотаріусів методичний посібник «Державна реєстрація товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю, фізичних осіб – підприємців. Алгоритми дій нотаріуса як державного реєстратора. Зразки документів».


Як повідомили «ЗіБ» в НПУ, методичний посібник підготовлено Комісією НПУ з аналітично-методичного забезпечення нотаріальної діяльності, Комісією НПУ з питань співробітництва з органами державної влади.

Мета посібника – викладення теоретичного і практичного аспектів державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, надання покрокових алгоритмів роботи зі старим програмним забезпеченням Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

В посібнику враховано останні зміни до Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», пов’язані з прийняттям Закону «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», який набув чинності 28 квітня 2020 року.

Станом на 12 травня 2020 року не затверджено форму структури власності, не затверджено нових форм заяв про державну реєстрацію, не вирішено, за якою процедурою у старому програмному забезпеченні буде проводитись підтвердження відомостей щодо кінцевих бенефіціарних власників.

Переглянути посібник можна за посиланням.

Закон і Бізнес