Закон і Бізнес


Комунікація для безпеки


№18 (1472) 09.05—15.05.2020
3557

Керівництво Служби судової охорони та представники адвокатської спільноти домовилися створити канал спільної комунікації для оперативного розв’язання проблемних питань у разі їх виникнення.


Таке рішення стало результатом зустрічі керівництва Служби судової охорони й територіального управління ССО у м.Києві та Київській області з представниками адвокатської спільноти м.Києва та Всеукраїнської профспілки адвокатів України.

Зустріч було присвячено розгляду проблемних питань, які останнім часом поставали між співробітниками служби та адвокатами, зокрема й під час їх пропуску до судових установ. Так, учасники детально розглянули низку випадків, коли виникали непорозуміння і проблемні ситуації, що виникали.

Насамперед, недавній випадок, що стався в Печерському районному суді м.Києва за участі адвоката, стосовно спроби пронесення до цієї судової установи предмета, схожого на вибухонебезпечний. Після проведення експертизи даний предмет не був визнаний таким, а вказані обставини не знайшли свого підтвердження.

Голова ССО генерал-майор Валерій Бондар наголосив: «Ми налагоджуємо тісний зв’язок з адвокатами, і всі проблемні питання, які можуть поставати, будемо вирішувати оперативно через створені канали комунікації».