Закон і Бізнес


Асоціації суддів у відставці та захисту прав правників домовились про співпрацю


06.05.2020 13:00
4603

В Мукачево відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між двома правничими громадськими організаціями — «Всеукраїнська Асоціація суддів у відставці» та «Асоціація захисту прав правників».


Асоціації підписали меморандум 5 травня в приміщенні Закарпатського відділення Асоціації захисту прав правників, передає «ЗіБ» з посиланням на «Дзеркало суддів України».

Підписантами виступили голова Ради адвокатів Закарпатської області, голова правління Асоціації захисту прав правників Олексій Фазекош та Уповноважений представник ГО «Всеукраїнська Асоціація суддів у відставці», колишній заступник голови Апеляційного суду Закарпатської області Сергій Павліченко. Також під час підписання Меморандуму були присутні адвокат, голова Комітету захисту прав адвокатів при Раді адвокатів Закарпатської області Богдан Біловар та журналіст, політолог Степан Сікора.

Співрозмовники торкнулись не тільки питань сучасного стану правосуддя в Україні, але й постреформаторської дійсності усієї правової системи, основних напрямів, які потребують вдосконалення в правоохоронних органах на всеукраїнському рівні, приклад адвокатури як згуртованої позиції для відбудови в країні справжньої Правової Держави.

Також під час зустрічі було наголошено на тому, що підписання Меморандуму відбулось на принципах загального розуміння необхідності забезпечення гарантій державного захисту конституційних прав і свобод громадян, справедливості судової процедури, ефективної взаємодії представників громадськості та судової влади, та зважаючи на орієнтири, засновані на справжніх цивілізаційних цінностях, верховенстві права, національних інтересах, побудові чесних, збалансованих та взаємовигідних відносин із Державою та Урядом, справедливому суспільному договорі тощо.

Закон і Бізнес