Закон і Бізнес


Поради для судів


№18 (1472) 09.05—15.05.2020
5731

На Банковій озвучили ідею про створення спеціальної ради при Президентові, яка буде супроводжувати кримінальні справи проти учасників Майдану і ветеранів АТО.


Про це заявив глава Офісу Президента Андрій Єрмак під час онлайн-конференції «Пандемія, реформа, війна і мир: погляд з Українського Білого Дому», проведеної організацією Atlantic Council.

За його словами, таку раду може бути створено уже до кінця цього тижня. «Вона буде складатися з героїв війни на Донбасі, активістів, авторитетних людей, які є совістю нашої нації», — повідомив А.Єрмак, відповідаючи на питання про перспективи кримінальної справи Тетяни Чорновіл. «Все такі справи, як і щодо Чорновіл, будуть у тому числі виноситися на обговорення цієї ради», — запевнив він.

Які будуть функції і повноваження цієї ради, голова ОП не уточнив. Однак, на думку експертів, у будь-якому випадку ця ініціатива виглядає як «грубе і безпрецедентне втручання в судову систему».

«Якщо це останній етап судової реформи, після якого ми остаточно перейдемо до практики вирішення подібних питань на віче, громадськими радами тощо, то нормально», — прокоментував нардеп Максим Бужанський.