Закон і Бізнес


Провінційний «джокер»


№18 (1472) 09.05—15.05.2020
4938

Перенесення розгляду справи про адміністративне правопорушення надихнуло сторінку у соцмережі, названу на честь божевільного героя фільму, оприлюднити викривальну статтю.


Минулого року світ збурив фільм про божевільного невдаху, який спершу вбив свою маму, а потім у прямому ефірі розстріляв ведучого через те, що він був успішнішим. Поведінку вбивці підтримали фанатики і створили безлад у місті. Власне, на цьому фільм і завершився — фанати хворого чоловіка у костюмі клоуна, який не відрізняє реальність від галюцинації, трощать все довкола задля примарної справедливості.

В Україні цей персонаж також знайшов чимало прихильників, а назву фільму використовують для викривальних сторінок у соцмережах. Одна з таких сторінок опублікувала інформацію про суддю Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Олександра Боярського.

Причиною викривальної статті стала справа про адміністративне правопорушення, яке законник розглядав. А саме той факт, що він відклав засідання через те, що учасники справи не з’явилися до суду. Статтю із соцмережі передрукувало одне з видань.

О.Боярський звернувся до голови Вищої ради правосуддя (№2113/0/6-20) з інформацією про втручання у діяльність, адже, на його думку, публікація таких матеріалів до завершення розгляду справи свідчить саме про це. Як доказ він надіслав роздруківки статті про себе.