Закон і Бізнес


Аграрні розбірки


№18 (1472) 09.05—15.05.2020
5976

Підприємства судилися за ділянку. Перша та апеляційна інстанції стали на сторону одного з них. Однак інше не хотіло поступатися, тож звернулося до слідчих, заявивши про незаконність рішень Феміди.


Суддя Білокуракинського районного суду Луганської області Олександр Третяк розглядав справу за позовом однієї аграрної компанії до іншої про повернення земельної ділянки. Він прийняв рішення, яке не сподобалось одному з учасників процесу, тож його спробували оскаржити в апеляційному суді, але результат не змінився.

Сторона, невдоволена результатами судового розгляду, вирішила піти до ДБР. Від часу прийняття рішення першою інстанцією минуло півроку, і суддя довідався, що проти нього відкрили кримінальну справу. Про це йому написав у листі слідчий, який намагається докопатися до правди.

О.Третяка обурила така поведінка агрофірми. Він звернувся до Вищої ради правосуддя (№2104/0/6-20) та до Генерального прокурора, повідомивши про втручання у свою діяльність. На підтвердження цього законник надіслав копії рішень – свого та апеляційної інстанції.