Закон і Бізнес


Яценюка притягнуть за кнопку?


№6 (1096) 09.02—15.02.2013
1726

«Регіонал» Владислав Лук’янов публічно звернувся до Генеральної прокуратури з вимогою розслідувати факти зловживань при виділенні коштів на купівлю та встановлення в парламенті системи «Рада-3».


В ефірі ТВі, як повідомляє прес-служба каналу, він наголосив, що «система «Рада-3» профінансована з порушенням законодавства та порядку використання бюджетних грошей. За таке чиновники нижчих рангів несуть кримінальну відповідальність».

Пояснюючи свою вимогу, В.Лук’янов наголосив, що витрати на встановлення сенсорної кнопки не було узгоджено з бюджетним комітетом. «Бюджетний комітет ВР V—VI скликань не приймав таких рішень», — повідомив нардеп.

Крім того, відповідні видатки не були передбачені в кошторисі ВР. «У кошторисі Верховної Ради не було закладено коштів на розробку нової системи «Рада-3», ці кошти було витрачено за особистим розпорядженням Голови ВР Арсенія Яценюка», — запевнив «регіонал».

«Я публічно звертаюся до Генеральної прокуратури стосовно розслідування законності фінансування системи «Рада-3», — заявив В.Лук’янов.