Закон і Бізнес


П’ятирічка страждань


№17 (1471) 02.05—08.05.2020
3973

Розгляд справи про банкрутство підприємства став справжнім прокляттям для Феміди. Бійки у залі засідань, мітинги, відводи та кримінальні провадження — це невеселі пригоди кожного, кого обирає автоматизована система розподілу справ.


У Господарському суді Дніпропетровської області перебуває справа про визнання підприємства банкрутом. Справа розглядається ще з 2015 року, оскільки склад суду регулярно змінюється.

Зрештою, вона потрапила до рук судді Михайла Ніколенка, і він теж переконався, що «банкрутну» справу розглянути надзвичайно складно, адже один з учасників поводиться деструктивно, а деякі його дії спрямовані на те, щоб завадити встановленню справедливості.

На законника чекала не лише аморальна поведінка сторони процесу під час засідань, а ще й бійки між іншими учасниками, мітинги під стінами установи. Крім того, товариство так запекло не бажало банкрутства, що кожного засідання заявляло судді відвід та провокувало відкриття кримінальних справ проти служителів Феміди, яким не пощастило отримати на розгляд цю справу.

Попередник М.Ніколенка вже звертався до Вищої ради правосуддя зі скаргою на підприємство, і ВРП навіть побачила у діях представників потенційного банкрута ознаки втручання. Однак це не допомогло і його наступник теж звернувся із заявою до ВРП (№2044/0/6-20), а також до Генеральної прокуратури та Ради суддів.

Останньою краплею у терпінні судді стало порушення прокурором за ініціативою товариства кримінальної справи проти нього, як і проти його колег.