Закон і Бізнес


Чоловікові генпрокурора закидають вчинення злочину


.

24.04.2020 16:29
3811

Схоже, що заступник керівника департаменту кіберполіції Національної поліції України Денис Колесник вирішив не вказувати наявне цінне рухоме майно у своїй декларації.


Факт недостовірного декларування з боку правоохоронця, який є чоловіком стогоднішньої генпрокурорки Ірини Венедиктової, виявили журналісти видання Страна.UA, передає «Закон і Бізнес».

Журналісти, вивчаючи щорічну декларацію Колесника за 2019 рік, яка нещодавно з'явилася на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції, а також декларації за попередні роки, зокрема і за 2018 рік, помітили, що чиновник не володіє цінним рухомим майном (розділ 5 декларації).

У той же час, у відеоролику нацполіціі від 19 листопада 2018 року, присвяченого затриманню злочинної групи, на руці Колесника, який дає коментар у справі, красується, на думку журналістів, швейцарський годинник Hublot моделі Classic fusion tourbillion night. Орієнтовна ціна таких наручних годинників в он-лайн магазинах становить понад $ 54 тис.

Нагадаємо, подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом «Про запобігання корупції» становить склад злочину, відповідальність  за який передбачена статтею 366-1 (Декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

Закон і Бізнес