Закон і Бізнес


Засмага в масці

В Італії зобов᾽яжуть дезінфікувати пісок на пляжах


Карантин рано чи пізно знімуть, і тоді знову — море, сонце, пляж...

№16 (1470) 25.04—01.05.2020
5117

Попри те що майже в усіх європейських країнах продовжують карантинні обмеження, на Апеннінському півострові вже думають про курортний сезон. Зокрема, розробляють заходи для встановлення безпечної відстані на пляжах.


Наприклад, влада Італії обговорює такі варіанти забезпечення соціальної дистанції, як зменшення кількості шезлонгів із запровадженням сервісу їх попереднього бронювання. Стаціонарні парасольки зобов’яжуть розставити на відстані 10—14 м одна від одної. Також планують установити спеціальні часові інтервали відвідування пляжу для людей похилого віку.

Обов’язковою стане регулярна дезінфекція пляжного обладнання, місць загального користування і навіть піску. Звісно, ігрових майданчиків, наприклад для пляжного волейболу, не буде. З барів зникне багаторазовий посуд.

Утім, залишається відкритим питання, чи потрібно буде носити маску на пляжі.

Пілотний проект щодо того, як може бути організований безпечний відпочинок, підготували в регіоні Емілія-Романья, де розташовані такі курорти, як Риміні, Риччоне, Равенна, Чезенатико.

Пляжників чекають «кабінки» з оргскла, всередині яких має бути відстань між шезлонгами у 1,5 м. Як альтернатива пластиковим стінам обговорюється створення живоплотів з рослин.

За даними газети Corriere della Sera, цього літа Італія втратить 25 млн іноземних туристів. У той же час через обмеження поїздок і карантин італійці навряд чи зможуть виїхати кудись.