Закон і Бізнес


СІЗО класу «люкс»


№16 (1470) 25.04—01.05.2020
24974

Кабмін погодився на експериментальний проект з надання платних послуг особам, узятим під варту. Поки що йдеться лише про поліпшені камери і спеціальне харчування.


Чому це питання стало актуальним саме зараз, в Кабміні не пояснили. Як розповів міністр юстиції Денис Малюська, в деяких слідчих ізоляторах будуть виділені приміщення, які за своїм станом не потребують проведення капітальних ремонтів та можуть використовуватися в межах цього експерименту.

Кошти, отримані від надання таких послуг, будуть направлятися в спеціальний фонд і надалі використовуватися для проведення поточних і капітальних ремонтів приміщень СІЗО для створення належних умов утримання іншим ув'язненим, пояснив міністр.

За результатами проведення експерименту, завершити який планують до кінця 2021 року, буде прийнято рішення про доцільність законодавчого закріплення такої платної послуги.

Втім, щоб експеримент став вдалим, необхідні не тільки камери, але і самі ув'язнені, здатні оплатити свій комфорт. Отже, керівництву експериментальних СІЗО доведеться якось подбати про забезпечення платоспроможним контингентом.