Закон і Бізнес


Критичний час


№16 (1470) 25.04—01.05.2020
9791

Зважаючи на прийняття Верховною Радою разом з «антикоронавірусними» проектами закону про обіг землі, народні депутати вирішили покласти край спорам щодо моменту його вступу в дію.


Відповідний проект — «Про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення» (№3342) — подано на розгляд Комітету ВР з питань аграрної та земельної політики. Утім, за гучним гаслом про «впровадження механізму реалізації прав, гарантованих ст.41 Конституції», приховується фейк.

Адже запропоновано відтермінувати вільний обіг сільськогосподарських земель із 1.07.2021 аж до… 2.07.2021. Таку законотворчу новацію автори документа пов’язують із необхідністю якнайшвидшого початку обговорення ініціатив низки нардепів щодо перенесення строку початку вільного обігу сільськогосподарських земель.

Як пояснюють нардепи, зсув строку аж на один день зумовлений важливістю надання часу аграріям для підготовки до початку вільного обігу земель сільськогосподарського призначення. Утім, видається, що ті, хто лобіював відкриття ринку земель, до цього вже давно готові.