Закон і Бізнес


Як отримати судову повістку за допомогою SMS: роз'яснення суду


21.04.2020 13:04
5751

Приморський районний суд міста Одеси роз’яснив, що потрібно зробити, щоб отримати судову повістку у вигляді SMS-повідомлення.


Як повідомили «ЗіБ» у прес-службі суду, відповідно до статті 135 КПК та статті 128 ЦПК повідомлення про розгляд справи та про дату, час і місце проведення судового засідання може здійснюватися судом з використанням засобів мобільного зв’язку шляхом відправки SMS-повідомлення. 

SMS-повідомлення це – судові повістки про виклик до суду, які надсилаються судом учаснику судового процесу у вигляді SMS-повідомлення на його номер мобільного телефону.

Варто зазначити, що судової повістки шляхом SMS-повідомленням відправляються лише після подання до суду заявки про намір отримання судової повістки в електронному вигляді за допомогою SMS-повідомлення.

Повістка надсилається учаснику судового процесу на його мобільний телефон, вказаний у тексті заяви.

У випадку зміни номеру мобільного телефона чи за наявності обставин, які перешкоджають отриманню ним тексту судової повістки шляхом SMS -повідомлення, до суду подається заявка про зміну порядку здійснення судового виклику.

SMS-повідомлення є більш ефективним засобом повідомлення осіб про розгляд справи в суді, оскільки для направлення та отримання звичайної повістки необхідно більше часу, що пов’язано з графіком та режимом роботи поштового зв’язку.

Так, за період карантину з 12 березня по 12 квітня 2020 року на мобільні номери учасників процесу Приморського районного суду міста Одеси було направлено 8 185 «SMS-повістки», — повідомляє прес-служба суду.

Текс заяви на отримання смс-повістки за посиланням

Закон і Бізнес