Закон і Бізнес


Квіти, що не радують


№15 (1469) 18.04—24.04.2020
14838

У Нідерландах через зниження попиту компанії були змушені знищити 400 млн квітів. Під ніж потрапили і 140 млн знаменитих голландських тюльпанів.


Як пояснили в конгломераті флористів Royal Flora Holland, за чотири останні тижні оборот наполовину нижчий, ніж у минулому році. Проблеми в квіткову сферу прийшлися саме на в розпал продажів, адже у березні — травні в Нідерландах святкують міжнародний жіночий день, день матері та Великдень. Зазвичай у період «високого сезону», який триває 2 місяці, індустрія приносить близько $ 7,6 млрд доходу.

Крім цього, значні фінансові втрати і у власників квіткових магазинів. Країна втратила сотні туристів, які в цей час року приїжджають подивитися на одну з найпопулярніших визначних пам'яток - поля тюльпанів, нарцисів та гіацинтів у Ліссе.

Зокрема, королівський парк квітів у Нідерландах «Кекенхоф» у цьому році так і не відчинив дверей для відвідувачів, що обійдеться парку приблизно в $25 млн. Проте 25 садівників продовжують доглядати за парком, і всі охочі можуть подивитися на фотографії квітучих полів на сайті парку в режимі онлайн.