Закон і Бізнес


Помічник поліцейських

У Німеччині 8-річний малюк допоміг зловити правопорушників


№15 (1469) 18.04—24.04.2020
3682

Під Берліном поліцейські, кинувшись за порушниками, повторили трюк із кінокомедій. Гналися вони, утім, не за небезпечними злочинцями, а за порушниками карантину.


У м.Мюленбек поліцейські намагалися перевірити документи у групи молодиків, які проводили час на автобусній зупинці і, як можна зрозуміти з повідомлення агентства dpa, курили марихуану. Обидва заняття в Німеччині є незаконними. Зокрема, через заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу заборонено збиратися більше ніж двом особам.

Хлопці дременули навтьоки, поліцейські намагалися їх наздогнати, і це не вдалося б, якби повз не проїжджав на велосипеді восьмирічний малюк. Він, не довго думаючи, запропонував поліцейському свій велосипед, той схопився на нього, прискорився і зумів наздогнати двох порушників. Одному виявилося 19 років, іншому — 25.

Як повідомили в управлінні поліції землі Бранденбург, малюкові за його допомогу був вручений плюшевий ведмідь. Велосипед теж повернувся до власника — у неушкодженому, як відзначають педантичні поліцейські, стані.

Проти порушників було заведено справу за недотримання карантину і вживання наркотичних речовин.