Закон і Бізнес


ВРП розгляне кандидатів на посади суддів у режимі онлайн


17.04.2020 13:47
3889

27 квітня 2020 року Вища рада правосуддя розпочне розгляд матеріалів щодо внесення Президентові України подань про призначення суддів на посади до місцевих загальних судів.


Про це йдеться у проектах порядків денних засідань Вищої ради правосуддя на 27–29 квітня 2020 року, передає «ЗіБ».

З метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, ВРП вирішила проводити засідання у режимі відеоконференцій.

У режимі відеоконференцзв’язку ВРП планує розглянути 467 рекомендацій кандидатів на посади суддів з відборів 2012, 2013, 2017 років, які претендують на вакантні посади суддів місцевих загальних судів.

До проекту порядку денного кожного засідання Вищої ради правосуддя внесено матеріали стосовно 20 кандидатів на посади суддів, тобто загалом протягом трьох днів заплановано розгляд рекомендацій стосовно 60 суддів.

Кандидатам на посаду судді, які бажають взяти участь у засіданні ВРП в режимі відеоконференції, необхідно буде ознайомитись із порядками денними засідань Ради, знайти своє прізвище та протягом п’яти днів з дня оприлюднення проекту порядку денного подати відповідне клопотання.

Процедуру участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції визначено Порядком роботи з технічними засобами відеоконференцзв’язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженим наказом ДСАУ від 08.04.2020  № 169.

Закон і Бізнес