Закон і Бізнес


Невиконана ухвала


№5 (1459) 08.02—14.02.2020
3176

У місті Лева не бажають переробляти тверді відходи і затвердження будівельних норм для зведення комплексу, який буде цим займатись, вважають незаконним. Феміда ще не визначилась, чи це так, однак нардеп знає краще.


Суддя Львівського окружного адміністративного суду Зиновій Гавдик розглядав позов особи до Виконавчого комітету Львівської міської ради, який вирішив затвердити будівельні норми для зведення комплексу переробки твердих відходів.

З.Гавдик призначив підготовче засідання на кінець січня, однак його довелося відкласти через хворобу представника позивача. Втім, суддя таки встиг дещо зробити — прийняти ухвалу про забезпечення позову.

А наприкінці березня на адресу суду надійшло звернення від народного депутата, який не є стороною у справі. Народний обранець перейнявся долею ухвали про забезпечення позову і висунув З.Гавдику свої умови. Він стверджує, що ухвалу не виконують, а тому вимагає від законника зобов’язати міського голову виконати це рішення суду. Також нардеп зажадав, аби винних у невиконанні ухвали притягнули до відповідальності.

Такі вимоги з боку законотворця суддя вважає неконституційними. Він стверджує, що нардеп порушує вимоги ст.126 Конституції. Крім того, міський голова не є стороною у справі й З.Гавдик не може йому вказувати, що робити. А також він наголошує на тому, що до повноважень судді не належить контроль за виконанням ухвали.

Втім, про вимоги нардепа законник повідомив до Вищої ради правосуддя (№1880/0/6-20).