Закон і Бізнес


Профспілкова помста


№5 (1459) 08.02—14.02.2020
4714

Підприємство вважає, що слідчі органи недостатньо діяльні, однак місцева Феміда вперто відмовляється їх за це карати. Тому за справу взявся штатний журналіст.


Суддя Павлоградського районного суду Дніпропетровської області Ірина Шаповалова розглянула скаргу голови вугільнодобувного підприємства на бездіяльність прокурора. Жінка не побачила підстав для її задоволення.

Однак це рішення жорстко розкритикувала профспілкова газета підприємства. Дії І.Шаповалової, на думку автора, настільки незаконні, що варто з’їздити в Полтаву і подати заяву до Державного бюро розслідувань. Статтю поширили на Фейсбуку, також її обговорювали в інших соцмережах.

Законниця такі дописи профспілкових ЗМІ вважає посяганням на свою незалежність та втручанням у правосуддя. Окрім того, скарги з боку вугільнодобувного підприємства на дії слідчих та прокурорів приходять до суду не вперше, і її колеги неодноразово ці скарги розглядали.

Зрештою, І.Шаповалова поскаржилася на шахтарську газету до Вищої ради правосуддя (№1892/0/6-20), а також до Генерального прокурора. Вона просить вжити відповідних заходів, щоб запобігти подібним історіям у майбутньому.