Закон і Бізнес


Як отримати безкоштовну правову допомогу в умовах карантину


10.04.2020 13:14
4037

Під час карантину система БПД призупинила особистий прийом громадян та надання адресної правової допомоги. Правові послуги надаються дистанційно.


Про те, як наразі працює система БПД «ЗіБ» повідомили у прес-службі Мін’юста. 

Тепер працівники системи, за наявності технічної можливості, працюють у віддаленому доступі із застосуванням електронних комунікацій та технологій. Працівники деяких центрів та бюро правової допомоги, як і раніше, працюють в офісах. 

Для надання правової допомоги використовуються усі доступні способи — телефонний зв’язок, офіційні вебсайт та сторінки у соцмережах. Надати необхідні документи можна через спеціально обладнані скриньки для кореспонденції або електронні засоби зв’язку (адреси та електронні пошти місцевих центрів з надання БВПД можна дізнатися на сайті системи БПД www.legalaid.gov.ua ).

Надання правової допомоги у кримінальному процесі не змінилося: забезпечується захист затриманим, підозрюваним, обвинуваченим за постановами слідчих та ухвалами судів; приймаються дзвінки затриманих осіб або їхніх родичів.

Регіональні центри продовжують приймати та обробляти повідомлення про затримання осіб цілодобово за допомогою телефонного, факсимільного зв’язку та електронної пошти. Призначений центром адвокат повинен прибути на місце затримання протягом години з моменту видання йому доручення та надати захист клієнту.

Закон і Бізнес