Закон і Бізнес


7ААС провів засідання за новим КАСУ


08.04.2020 18:11
5742

Сьомий апеляційний адміністративний суд завжди активно відповідає на виклики сьогодення. Тож колегія суддів 7ААС провела вже два засідання у режимі відеоконференцзв’язку за новими стандартами, що передбачені змінами до Кодексу адміністративного судочинства України.


Про це «ЗіБ» повідомили у прес-службі 7ААС.

Дві справи були заслухані із використанням програми ZOOM у режимі конференції. Питання проведення засідання дистанційно було узгоджено із учасниками процесу заздалегідь. Сторони не заперечували проти слухання справи у такому форматі.

Онлайн-засідання процесуально відповідали нормам Кодексу адміністративного судочинства України, при цьому особи учасників справи встановлювались за надісланими копіями документів, що були підписані електронним цифровим підписом.

Слухання справ відбувалось у такому ж режимі, як і звичний формат відеоконференцій лише з використанням комунікаційного програмного забезпечення ZOOM.

Новаційні підходи у проведенні судових засідань пов’язані із запровадженням карантинних заходів на території України. Таким чином, карантин не є обмеженням для доступу громадян до правосуддя.

Закон і Бізнес