Закон і Бізнес


Коли запрацює електронне кримінальне провадження, повідомив Генпрокурор


06.04.2020 12:03
4230

Впровадження системи електронного кримінального провадження eCase заплановано на 30 квітня 2020 року.


Про це повідомила Генеральний прокурор Ірина Венедіктова під час зустрічі з представниками Європейського Союзу в Україні – Послом Європейського Союзу, Головою представництва ЄС в Україні Матті Маасікасом та Головою Консультативної місії ЄС в Україні Антті Хартікайненом, передає «ЗіБ».

Як повідомили в Офісі Генерального прокурора, старт пілотного проекту із запровадження електронного кримінального провадження eCase заплановано вже на 30 квітня 2020 року.

«Після тестування системи на базі НАБУ, САП та Вищого антикорупційного суду можна буде зробити висновки щодо її подальшого використання та можливості розширення на всі правоохоронні органи», — зауважила Генеральний прокурор.

Електронне кримінальне провадження дозволить ефективно обмінюватися файлами у кримінальних провадженнях та спростити роботу усіх, хто залучений до кримінальних розслідувань, особливо органів досудового розслідування, прокурорів та суддів.

У eCase доступні наступні документи: плани кримінальних розслідувань, докази, допити, накази прокурорів, узгодження та рапорти. Для прокурорів розглядається введення функції онлайн наглядового провадження.

Закон і Бізнес