Закон і Бізнес


Порушення карантину: відкрито провадження


06.04.2020 10:39
5137

За порушення правил карантину Хмельницький міськрайонний суд відкрив ряд адмінпроваджень. Зокрема, не дотримувались правил карантину приватні підприємці, яким хотілось заробляти гроші, а також чоловік, який нещодавно повернувся з Чехії та порушував правила самоізоляції.


До Хмельницького міськрайонного суду надійшло ряд протоколів, складених поліцією на жителів обласного центру та Хмельницького району за недотримання правил карантину за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передає «Закон і Бізнес».

Як повідомили у прес-службі суду, на сьогоднішній день відкрито щонайменше п’ять адміністративних проваджень за категорією справ «Порушення правил щодо карантину людей». У більшості випадків порушниками виявилися приватні підприємці, які, будучи посадовими особами, не припиняли роботу з реалізації товарів, тим самим нехтували Постановою Кабміну від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» .

В одному із адміністративних проваджень фігурує молодий чоловік, котрий, повернувшись із Чехії та підписавши під час перетину кордону угоду про самоізоляцію, грубо порушував правила карантину та конфліктував із сусідами, які закликали його сидіти вдома.

Нагадаємо санкція статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає накладення штрафу на громадян в розмірі від 17 тис. до 34 тис. гривень.  

Окрім того два адміністративних провадження судді закрили за відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Закон і Бізнес