Закон і Бізнес


Держава має забезпечити адвокатів засобами захисту, - комітет НААУ


Адвокатів системи БПД запропоновано забезпечити засобами індивідуального захисту.

03.04.2020 15:57
4566

Адвокати забезпечують надання безоплатної правової допомоги в складних епідемічних умовах, відвідуючи місця тримання ув’язнених та відбування покарання, місця розташування правоохоронних органів, а також надаючи таку допомогу малозабезпеченим верствам населення.


На це звернув увагу голова Комітету з питань безоплатної правової допомоги Олександр Дроздов, передає «Закон і Бізнес». Він зауважив, що в умовах пандемії виникають додаткові ризики зараження правників коронавірусною інфекцією, а додаткові витрати здійснюються за рахунок самих адвокатів.

Він запропонував від імені НААУ звернутися до Кабінету Міністрів України з пропозицією внесення змін, зокрема до постанови від 17.09.2014 № 465 «Питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу» задля забезпечення виділення додаткових коштів на вжиття заходів щодо захисту адвокатів БПД.

Засоби індивідуального захисту вкрай необхідні для того щоб знизити ризик зараження коронавірусною інфекцією під час виконання адвокатами своїх професійних обов’язків.

Профільний комітет НААУ також пропонує звернутися до Міністерства юстиції України та Координаційного центру з надання правової допомоги про вжиття заходів щодо забезпечення адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу медичними масками та респіраторами, медичними рукавичками, захисними медичними окулярами, антисептиками для рук та іншими необхідними дезінфікуючими засобами.

Також пропонується ініціювати розробку системи заходів задля сприяння перевезення адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу до їх клієнтів під час виконання відповідних доручень.

Закон і Бізнес