Закон і Бізнес


Передачі для ув’язнених: Мін’юст коригує правила


30.03.2020 12:39
3997

З метою запобігання поширенню на території установ Державної кримінально-виконавчої служби України та закладів охорони здоров’я ЦОЗ ДКВС коронавірусу COVID-19 Мін’юст прийняв інструкцію щодо прийому передач та посилок від родичів та близьких.


У Міністерстві юстиції повідомили, що документом рекомендовано низку заходів, яка убезпечить персонал та ув’язнених від можливості зараження коронавірусом.

Так, зокрема, персонал установ, який приймає передачі та посилки, повинен працювати у засобах індивідуального захисту - халатах,  медичних масках, рукавичках. Так само у засобах індивідуального захисту, зокрема  медичних масках, повинні бути особи, які здійснюють передачу посилки. Їм рекомендовано проводити обробку рук антисептиком безпосередньо перед передачею посилки персоналу установи ДКВС або закладу охорони здоров’я ЦОЗ ДКВС України. Дезінфекційні засоби повинні розміщуватися у цих приміщеннях.

Також обмежується одночасне перебування у приміщенні значної кількості осіб. Необхідно дотримуватися нормативів - 1 особа на 6 кв. м. Присутні мають зберігати між собою безпечну дистанцію в 1,5 м.

Серед інших заходів, яких рекомендується дотримуватись: приносити продукти та інші товари у магазинній упаковці та обробляти дезінфекційним розчином предмети, які можливо обробити. Предмети та продукти додатково можуть підлягати опромінюванню бактерицидними лампами протягом 60 хвилин. В разі відсутності бактерицидних опромінювачів предмети та продукти зберігаються з дотриманням відповідного температурного режиму в окремому приміщенні протягом 24 годин. Крім того, після закінчення роботи приміщення для прийому передач та посилок рекомендовано обробляти дезінфекційними засобами і проводити опромінювання приміщень бактерицидними лампами протягом 60 хвилин.

Закон і Бізнес