Закон і Бізнес


Дотримання карантину контролюватимуть за допомогою мобільного додатку


26.03.2020 17:22
3706

В Україні запускають мобільний додаток для контролю за дотриманням карантину чи самоізоляції. За допомогою цього додатку хворі на коронавірус зможуть замовляти продукти та ліки онлайн, а також сервіс попереджатиме про можливий контакт з хворим.


Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив віцепрем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає «Закон і Бізнес».

За допомогою цієї програми здійснюватиметься обов'язковий контроль для хворих на коронавірус і добровільний контроль для самоізольованих за допомогою даних геолокації і FaceID.

Міністр запевняє, що програма не стежитиме за громадянами.

Він додав, що також застосунок надаватиме можливість замовляти хворим продукти та ліки онлайн, повідомляти про стан здоров’я.

До того ж, уточнив він, наступним кроком стане запровадження у "ДІЇ" можливості моніторингу можливого контакту з хворим. Ідея полягає у застосуванні широкої мережі qr-кодів в магазинах, таксі тощо. Якщо людина починає добровільно сканувати коди, то у Мінцифри зможуть її попереджати про можливий контакт з хворим.

Окрім цього, Міністерство цифрової трансформації України запускає ще декілька нових сервісів. Один із них — онлайн-челендж #HackCorona in Ukraine – національний конкурс проєктів/ідей від громадян, спрямованих на боротьбу з епідемією та підтримкою українців у цей непростий час. Найкращі ідеї отримають фінансування на реалізацію.

Також запустять і онлайн-платформу безкоштовних послуг бізнесу, де буде зібрана інформація про всі безкоштовні послуги для громадян на період карантину.

Закон і Бізнес