Закон і Бізнес


Бабуся так прагнула виховувати внуків, що поскаржилась на суддю через затягування справи


26.03.2020 13:01
3226

Жінка вирішила судитись за можливість брати участь у піклуванні про внуків. Підготовче засідання перенесли, а дамочка поскаржились до дисциплінарного органу, бо Феміда не дала їй можливості зробити вклад у розвиток наступного покоління негайно.


У провадженні судді Ружинського районного суду Житомирської області Олесі Митюк перебувала справа про усунення перешкод для бабусі спілкуватись із внуками та виховувати їх, передає «Закон і Бізнес».

Суд зробив відповідні запити, щоб дізнатись місце реєстрації відповідача та призначив судове засідання. Оскільки справа стосується дітей, О. Митюк залучила у якості третьої особи орган опіки та піклування. На засідання прийшли адвокати обох сторін, але ні бабуся, ні відповідачі на засідання не з’явились. Втім, органи опіки теж не знайшли часу для слухання справи.

Адвокати не побачили перешкод у відсутності своїх клієнтів і погодились провести підготовче засідання. Але орган опіки забажав відкласти розгляд справи і дочекатись, коли у працівників держустанови з’явиться час.

Слухання перенесли на два місяці. Перед початком наступного судового засідання адвокат невдоволеної бабусі подав до канцелярії суду заяву про відвід судді, а також повідомив, що позивачка написала скаргу до Вищої ради правосуддя. У скарзі йдеться про те, що О. Митюк безпідставно затягнула справу, не розглянула позов у передбачені законом строки  і таким чином порушила права та основоположні свободи люблячої бабусі.

Такі дії позивачки законниці вважає тиском на суд. О. Митюк також звернулась зі скаргою до ВРП (№1550/0/6-20)  на невдоволену бабусю, стверджуючи, що якби жінка так бажала негайного розгляду справи, то знайшла би час, щоб з’явитись на судове засідання особисто.

Закон і Бізнес