Закон і Бізнес


Шахраї в погонах


№6 (1096) 09.02—15.02.2013
3052

Прокуратура Подільського району м.Києва направила до суду обвинувальний акт стосовно начальника територіального відділу міліції та його підлеглого, яких затримали під час одержання хабара в розмірі 8 тис. грн.


Як повідомляє прес-служба прокуратури Подільського району Києва, в жовтні 2012 року начальник і оперуповноважений відділу міліції вимагали й одержали 8 тис. грн. від громадянки за те, що не притягатимуть її до кримінальної відповідальності за обвинуваченням у крадіжці.

Як виявилось, на той час правоохоронці вже ухвалили рішення про відмову в порушенні кримінальної справи щодо неї. Проте під тиском погроз жінка, у якої на утриманні перебуває неповнолітня дитина й батьки-інваліди, погодилася на пропозицію працівників міліції заплатити гроші.

23 листопада під час одержання хабара зловмисники були затримані на робочому місці працівниками прокуратури й департаменту внутрішньої безпеки МВС.

Правоохоронцям повідомили про підозру в скоєнні злочинів за ч.2 ст.190 КК («Шахрайство») і ч.3 ст.364 КК («Зловживання владою або службовим становищем»). За вказані протиправні дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права займати певні посади на строк до 3 років і з конфіскацією майна.

Подільським районним судом обвинуваченим обраний запобіжний захід у вигляді застави.