Закон і Бізнес


Поліція Вам не допоможе: судді пригрозили розправою


23.03.2020 10:56
4996

Суддя з Чернігівщини повідомив Вищу раду правосуддя, що на нього здійснюється тиск та йому погрожують знищенням належного йому та його родині майна.


Суддя Менського районного суду Чернігівської області Андрій Слісар інформує, що у його провадженні перебувала цивільна справа за позовом про стягнення коштів, передає «ЗіБ» з посиланням на ВРП.

У зв’язку з тим, що позовна заява не відповідала вимогам статей 175 і 177 Цивільного процесуального кодексу України, справу залишено без руху та надано строк позивачу для усунення відповідних недоліків. Утім позивач у встановлений строк недоліки не усунув, тому позовна заява з додатками була йому повернута.

Невдовзі до суду надійшов лист адресований судді В.Чепурко, що не працює з 2015 року, та судді А.Слісару від осіб, які не є учасниками вказаної цивільної справи. У листі суддям пригрозили, що «при негативному рішенні Ваші будинки будуть покарані і поліція Вам не допоможе».

А.Слісар вважає, що вказана заява направлена до суду з метою тиску на нього та містить погрози знищення належного йому та його родині майна, в наслідок чого це викликає у нього побоювання за своє життя та здоров’я та за життя та здоров’я своїх близьких.

Суддя звернувся до Вищої ради правосуддя та Генерального прокурора з повідомленням про втручання у діяльність судді щодо здійснення правосуддя (1591/0/6-20) та висловлює прохання вжити відповідних заходів реагування.

Закон і Бізнес