Закон і Бізнес


Адвокатів у Великій Британії не будуть карати за пропуск судових засідань


19.03.2020 17:52
4643

Якщо адвокат прийме рішення не йти в суд через ризик для свого здоров'я, близьких йому або інших людей в суді, то він не буде порушувати правила етики і, відповідно не може бути покараний.


Такий висновок зробив комітет по стандартам Ради адвокатів Великої Британії, передає «Закон і Бізнес» із посиланням на видання Gazzette.

У Раді адвокатів заявили, що всі cлухання за участю сторін в усіх юрисдикціях повинні бути припинені за відсутності виключних обставин.

«Ми закликаємо до припинення всіх слухань з особистою участю сторін в усіх юрисдикціях, за винятком надзвичайних обставин, коли відеозв'язок або інша дистанційна участь не можуть задовольнити інтереси правосуддя. Наприклад, тривалий судовий розгляд за участю присяжних засідателів може бути на завершальній стадії, і його припинення недоцільно. Спочатку ми пропонуємо призупинити на 30 днів всі цивільні, сімейні та кримінальні слухання, після чого ми повинні переглянути дане питання», — заявила королівський адвокат Аманда Пінто.

А.Пінто зазначила, що Рада адвокатів звернулась до уряду з проханням включити адвокатуру в пакет фінансової підтримки, і вивчає можливість застосування податкових і орендних пільг.