Закон і Бізнес


За зачиненими дверима


№11-12 (1465-1466) 21.03—03.04.2020
11339

Верховний Суд рекомендував учасникам судового процесу та іншим громадянам уникати відвідування ВС і використовувати для звернення альтернативні види зв’язку — електронну пошту, телефон.


Водночас, як зазначено в повідомленні ВС, розгляд справ у порядку письмового провадження та прийом документів відбуватимуться в штатному режимі. Натомість сторони можуть звернутися з клопотанням про відкладення розгляду справи у зв’язку із запровадженням карантину.

Раніше ВС зупинив проведення масових заходів, не пов’язаних із процесуальною діяльністю, зокрема особистий прийом громадян, екскурсії, круглі столи, семінари.

Коментуючи ситуацію із запровадженням в Україні карантину, Голова Суду Валентина Данішевська зазначила: «У цей непростий час ми маємо два головні завдання: зупинити поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, дотримуючись рекомендацій Міністерства охорони здоров’я та Всесвітньої організації охорони здоров’я, та забезпечити захист прав і свобод наших громадян. Немає універсальних рекомендацій для організації роботи кожного конкретного судді, проте збереження здоров’я як працівників суду, так і учасників процесу є безперечним пріоритетом».