Закон і Бізнес


З'їзд суддів перенесено, співбесіди з кандидатами до КС зупинені


Виступ голови РСУ на засіданні дивилися по телевізору.

17.03.2020 16:58
2716

Сьогодні, 17 березня відбулося позачергове засідання Ради суддів України, скликане для організації роботи судів та органів суддівського самоврядування в умовах розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19.


Як повідомив журналіст видання «Закон і Бізнес», голова РСУ Богдан Моніч, який не був присутній у приміщенні, проводив його дистанційно.

«Ситуація щодо запобігання поширенню на території України короновірусу COVID-19 вносить свої корективи в організацію роботи судів і це зрозуміло, адже ми маємо  дбати не тільки про життя і здоров'я суддів та працівників апарату судів, а й про забезпечення здійснення правосуддя у кожному суді. Громадяни України мають отримувати судові послуги та захист своїх прав у судах у повному обсязі, не наражаючи на небезпеку як тих, хто здійснює правосуддя, так і учасників сторін», - наголосив Голова РСУ.

Засідання було рекордно коротким, тривало всього півгодини. А також рекордно безлюдним. Присутніх було так мало, що рішення вони приймали одноголосно.

Задля того, щоб захистити Феміду від епідемії, що насувається, члени РСУ дійшли висновку, що запланований з’їзд суддів 6-7 квітня цього року слід перенести на невизначений термін. А разом із ними обрання суддів Конституційного Суду.

Оскільки вибори до КС перенесли, то й співбесіди з кандидатами, які мали відбутись  27 березня, вирішили також відтермінувати.

Закон і Бізнес