Закон і Бізнес


Оголені дроти


№11-12 (1465-1466) 21.03—03.04.2020
16096

Гарячу нічку влаштували в одному суді невідомі. Вони відключили сигналізацію, удерлися всередину, та зробили в стіні робочого кабінету судді дві дірки.


Якось серед ночі у спальні Олени Крапівіної з Генічеського районного суду Херсонської області пролунав телефонний дзвінок. Турбували правоохоронці, щоб повідомити, що хтось пробрався до її кабінету.

Серед ночі працівники охорони суду виявили, що сигналізація не працює та вимкнена ще з 8-ї вечора. Щоб переконатися, що в установі все гаразд, охоронці разом із поліцією здійснили обхід. Вони виявили, що двері як суду, так і робочого кабінету служительки Феміди розчинені навстіж.

Коли законниця приїхала на своє робоче місце, її вразили оголені електричні дроти та пошкоджена коробка енергопостачання. Зловмисники завдали шкоди не тільки дротам, а й стіні — пробили в ній кілька дірок.

На думку О.Крапівіної, до неї в гості навідалися не грабіжники. І дірки в стіні, і оголені дроти можуть свідчити про одне — хтось намагався підкинути їй техніку для спостереження. А це, на думку законниці, може свідчити про провокацію хабара в майбутньому.

Про нічну пригоду та свої підозри жінка повідомила Вищій раді правосуддя (№1498/0/6020) та Генеральному прокуророві. Вона їх просить докласти зусиль, щоб захистити її незалежність.