Закон і Бізнес


Підслухані розмови


№10 (1464) 14.03—20.03.2020
6158

Сестра обвинуваченого стверджує, що адвокат потерпілих та прокурор у справі хваляться тим, що Феміда у них на гачку і вони за допомогою грошей крутять нею як хочуть.


Галина Біллінська із Шевченківського районного суду м.Львова отримала заяву про відвід від обвинуваченого у низці злочинів. Причиною стала заява його сестри, яку остання залишила в канцелярії суду. В ній ідеться по те, що одного разу вона почула розмову між прокурором та представником потерпілих. Це діалог її неприємно вразив, адже державний обвинувач буцім то заявив, що Г.Біллінська знаходиться під прокурорським контролем і отримує від них заробітну плату.

Окрім того, сестра обвинуваченого не раз чула від свідка, що він також платить судді зарплату. А представник потерпілих взагалі частенько навідується до законниці в гості та обговорює з нею хід провадження. Якщо вірити жінці, то адвоката потерпілих взагалі неабиякий хвалько, тож постійно розповідає, як купив усіх та за допомогою грошей доведе сфальсифіковану справу до кінця.

Такі заяви не сподобались Г.Біллінській, тому вона звернулась до Вищої ради правосуддя (№1303/0/6-20) та до генерального прокурора. Копію заяви, в якій сестра обвинуваченого висловила усе, що думає, про Феміду, суддя додала до листа і тепер сподівається, що її зможуть захистити від втручання у діяльність.