Закон і Бізнес


Фітнес на вагу


№10 (1464) 14.03—20.03.2020
3215

Жителеві Омська фітнес-клуб не захотів продати абонемент зі знижкою. Причина — зайва вага. А згодом відмовився пускати в зал навіть за повну вартість.


Чоловік побачив рекламу річного абонемента за 6000 руб. (менш як 2400 грн.). У своїх 47 років він має гарний вигляд — високий, міцний, все життя займався спортом, пише «КП».

Та, коли він прийшов у клуб, адміністратор заявив йому, що вказана в акції ціна поширюється на тих, чия вага менше від 100 кг. «Мені пояснили, що огрядні люди сильніше псують покриття залу і тренажери», — сказав він.

У результаті чоловік придбав абонемент за 12000 руб. у тому ж фітнес-клубі. Він пояснив, що так зможе довести факт отримання послуги, і написав претензії до керівника закладу. Проте відповіді не отримав і подав до суду. На його думку, різниця в кілька кілограмів не може істотно вплинути на стан устаткування фітнес-центру.

Юрист компанії пояснив, що керівництво має право встановлювати умови і що різна вартість послуги для людей різної ваги — це просто акція, а не дискримінація.

Суд також став на бік підприємця. Проте клієнт заявив, що має намір подати новий позов. Крім того, адміністрація закладу надіслала йому листа про розірвання договору. Після цього чоловіка перестали пускати в тренажерний зал.