Закон і Бізнес


ОАСК зупинив дію рішення КМР щодо святкування у 2020 році ювілеїв деяких особистостей


13.03.2020 10:07
3272

Окружний адміністративний суд міста Києва зупинив дію Рішення Київської міської ради в частині відзначення у 2020 році пам’ятних дат ювілеїв деяких особистостей, зокрема, Василя Галаси, Василя Сидора, Уласа Самчука та інших.


Таке рішення ОАСК ухвалив на підставі заяви про забезпечення позову, поданої Андрієм Портновим, передає «Закон і Бізнес».

ОАСК вважає обґрунтованою вимогу про зупинення дії даного рішення КМР (в частині), зважаючи на наявні ознаки очевидної його протиправності, у зв’язку з порушенням Київською міською радою процедури розробки та його прийняття.

Водночас, в ухвалі суду зазначено, що в даному випадку застосування заходів забезпечення адміністративного позову спрямоване виключно на збереження існуючого становища до розгляду справи по суті заявлених вимог, встановлення їх обґрунтованості.

Згідно з рішенням ОАСК зупинене рішення Київської міської ради, датование 27 лютого 2020 року «Про відзначення на території Києва пам’ятних дат та ювілеїв у 2020 році» в частині відзначення на території Києва у 2020 році таких дат:

130 років з часу народження Івана Полтаця-Остряниці, військового діяча, полковника Армії Української Держави;

6 лютого – 100 років з дня народження Василя Левковича, військового діяча, полковника УПА;

20 лютого 115 років з дня народження Уласа Самчука, письменника публіциста, журналіста;

24 лютого – 110 років з дня народження Василя Сидора, військового та політичного діяча, полковника УПА;

5 травня – 120 років з дня народження Володимира Кубійовича, вченого, історика географа, енциклопедиста, громадського та політичного діяча, організатора та головного редактора «Енциклопедії українознавства»;

12 листопада – 100 років з дня народження Василя Галаси, політичного та військового діяча, полковника УПА;

12 грудня – 130 років з дня народження Андрій Мельника, політичного та військового діяча, голови Проводу Організації українських націоналістів.