Закон і Бізнес


Ухвала з’явилась безвісти


№10 (1464) 14.03—20.03.2020
5681

Одного разу сторона попросила долучити до справи копію документа, який був виготовлений в суді. Однак з’ясувалось, що Феміда не має до цього жодного стосунку, а документ був підписаний під час декретної відпустки клерка.


У провадженні Іллічівського міського суду Одеської області була справа про визнання особи відсутньою безвісти. Громадянка, яка доводиться заявнику дружиною, надала до суду документи, які слід долучити до справи — копію рішення судді Валерія Смирнова, датовану 2018 роком. Пояснила, що отримала його від адвоката, з яким співпрацює.

У цьому рішенні законник наче б то задовольнив позовні вимоги і визнав особу відсутньою безвісти.

Проте законник був упевнений, що не ухвалював такого рішення у 2018 році. Його підпису на рішення немає, а секретар судового засідання перебувала у декретній відпустці та взагалі не працювала в суді в той час, однак саме її підпис стоїть на документі. В.Смирнов закрив провадження про визнання особи зниклою безвісти, адже тодішній заявник помер.

Той факт, що дружина заявника отримала від адвоката неіснуюче рішення, суддя вважає втручанням у свою діяльність. А окрім того, такі дії захисника містять ознаки кримінального правопорушення.