Закон і Бізнес


Я ще не придумав, що буду робити коли мене звільнять — Р.Рябошапка


04.03.2020 16:23
10413

Питання про звільнення Генпрокурора Руслана Рябошапки сьогодні буде винесено на розгляд до Верховної Ради. Генпрокурор щодо свого майбутнього звільнення не переймається.


Сьогодні, 4 березня, Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував парламенту розглянути питання звільнення генпрокурора Руслана Рябошапки, повідомив кореспондент «Закон і Бізнес».

На запитання — чим буде займатися після звільнення — генпрокурор стверджує, що ще не придумав. Тож планує вирішувати проблеми постфактум.

Крім цього Р. Рябошапка зазначає, що його звільнення політично заангажоване. Адже, виявляється в Офісі Генерального прокурора наразі ініційовані провадження щодо ряду депутатів чинного скликання. Єдине, що турбує Генпрокурора — це те що внаслідок політичних істерик прокурори втрачають довіру до конкурсу. Тож переатестація на місцях може бути під загрозою зриву.

«Певно, що декому з чинної влади не подобається та Прокуратура, яку ми зараз створюємо. До мене неодноразово приходили і прохали то тут, то там поставити «свого» прокурорчика», — заявив Р. Рябошапка. Втім, присутніх він запевнив в тому, що на протизаконні позиції не погоджувався, тож складу злочину ані в його діях, ані в діях тих, хто до нього звертався нема.

Генпрокурор впевнений, що йде запекла політична боротьба за зміну ключових облич в правоохоронній системі. Водночас, через те що реформа прокуратури не буде носити його ім' я не турбується. Втім впевнений, що зміна ключових облич підриває авторитет України.

Зазначимо, що на посаду генпрокурора пропонують чинного члена правоохоронного комітету Сергія Іонушаса, якого Р.Рябошапка вважає гарним  професіоналом.

Закон і Бізнес