Закон і Бізнес


Судді опанували етику спілкування з громадськістю


04.03.2020 16:12
2757

28 лютого 2020 р. в місті Дніпрі Національна школа суддів України провела періодичне навчання суддів апеляційних та місцевих судів з метою підвищення рівня їхньої кваліфікації на семінарі на тему: «Презумпція доброчесності судді як основоположна засада діяльності дисциплінарного органу».


Семінар для суддів проведено за підтримки Вищої ради правосуддя та Ради суддів України, передає «ЗіБ» з посиланням на НШСУ.

Вітальними словами семінар відкрили директор Дніпровського регіонального відділення Олександр Мартиненко та судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду –  член Ради суддів України Андрій Жук та кандидат юридичних наук Сергій Уханенко, а також професор кафедри теорії та філософії права юридичного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка,  доктор юридичних наук Оксана Грищук.

Семінар провели  Андрій Жук, Сергій Уханенко, Оксана Грищук, суддя Ленінського районного суду м. Дніпропетровська, член Ради суддів України, кандидат юридичних наук Дмитро Мовчан та суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду, кандидат юридичних наук Ірина Верба.

Ключовими питаннями під час обговореннями  в ході семінару були:

-         роль доброчесності та професійної етики судді в комунікації з громадськістю;

-         дієві повноваження органів суддівського самоврядування задля захисту професійних прав та інтересів суддів;

-         судова практика Верховного Суду щодо питань, пов’язаних із захистом професійних прав суддів;

-         аналіз найчастіше застосованих підстав для дисциплінарної відповідальності судді при здійсненні правосуддя у кримінальній та цивільній юрисдикціях;

-         вимоги до суддівської поведінки при здійсненні правосуддя в адміністративній юрисдикції.

У ході семінару судді обмінялися думками щодо висвітлених  тем, а також обговорити проблемні питання, що виникають у повсякденній професійній діяльності.

Закон і Бізнес