Закон і Бізнес


Зірка Інтернету


№9 (1463) 07.03—13.03.2020
4509

Ображений водій створив блог на «Ютубі» та присвятив його несправедливості. У нього з’явилось навіть 70 підписників, але головному героєві сюжетів не надто сподобалася перспектива сумнівної слави.


Олександр Мороз із Близнюківського районного суду Харківської області більше ніж 2 місяці тому позбавив прав водія, якого застукали нетверезим за кермом. Однак той не залишився в боргу.

Якось нечудового дня суддя довідався, що став зіркою Інтернету. Адже порушник Правил дорожнього руху розмістив відео, на якому можна побачити фотографії законника, а голос за кадром розповідає про те, що О.Мороз виправдав поліцейського, котрий ніс службу в нетверезому стані. Автор допису також назвав служителя Феміди «ватним».

Законник перейшов на його сторінку й виявив, що став героєм відеоролика не вперше. Ображений водій майже щодня розміщував дописи, які паплюжать українське правосуддя.

Утім, до того, як суддя позбавив його прав, чоловік активно принижував і матюкав поліцейських, які, мабуть, складали на нього протоколи. Знаряддям помсти кривдникам були аналогічні відеоролики. Загалом свій блог, присвячений несправедливості судочинства, чоловік веде вже близько 5 місяців. Щоправда, підписників у активіста не густо, усього 74. Проте відеоролики переглянуло понад 3000 читачів.

Таку діяльність суддя вважає посяганням на свою незалежність. Він звернувся до Вищої ради правосуддя (№1222/0/6-20) та Генерального прокурора з повідомленням про втручання. О.Мороз просить ужити заходів для захисту його від таких історій. Також суддя додав посилання на дописи блогера.