Закон і Бізнес


Відмова від конвенції


№9 (1463) 07.03—13.03.2020
3410

Починаючи з майбутнього року Лондон має намір відмовитися від дотримання загальноєвропейських норм у частині захисту прав людини. Цю дату приурочать до закінчення перехідного періоду для Brexit.


За інформацією The Sunday Telegraph, британська сторона на переговорах, що почалися 2 березня в Брюсселі, відмовиться від положень торгової угоди, які вимагають від Сполученого Королівства дотримувати положення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

На Туманному Альбіоні вважають, що страсбурзькі судді використовують її у своїх інтересах. Прихильником відмови від зобов’язань за конвенцією виступає й головний радник прем’єр-міністра Домінік Каммінгс. Раніше він критикував положення документа, де йдеться про необхідність надавати право голосу ув’язненим та заборону на екстрадицію деяких іноземних злочинців.

«Ми дотримуватимемо прав людини своїм способом», — наводить видання слова джерела в правлячій Консервативній партії, яке назвало неприйнятними вимоги Союзу додержуватися європейських законів після припинення членства країни в співтоваристві.