Закон і Бізнес


Проспав повноваження


№6 (1096) 09.02—15.02.2013
3203

Кваліфікаційна колегія суддів Амурської області ухвалила рішення задовольнити заяву про позбавлення повноважень судді Благовіщенського міського суду, котрий заснув під час одного із засідань.


Як повідомляє РІА «Новости», рішення ухвалила Кваліфікаційна колегія суддів Амурської області. Таким чином вона задовольнила заяву Євгена Махна про добровільне складення повноважень судді.

«Кваліфікаційна колегія суддів задовольнила заяву Є.Махна. А подання голови обласного суду було відкликане самим головою вже в ході засідання», — повідомила член колегії, суддя Арбітражного суду Амурської області Валентина Пожарська.

Інцидент з суддею Є.Махна, котрий заснув на засіданні, набув розголосу після того, як 12 січня в Інтернеті з’явився запис, на якому видно, як людина в суддівській мантії спить на судовому засіданні.

Зйомка була зроблена в серпні 2011 р. під час суду над підприємцем, що обвинувачувався в шахрайстві. Виклав запис Владислав Нікітенко — представник підсудного. Є.Махно був засуджений до 5 років колонії. В.Нікітенко стверджував, що суддя не взяв до уваги пом’якшувальні обставини, і припустив, що він про них просто не чув, оскільки спав. Представник засудженого має намір домагатися притягнення Є.Махна до кримінальної відповідальності за винесення неправосудного рішення.

У свою чергу в суді пояснили, що Є.Махно може поновитися на посаді після підтвердження профпридатності, тобто складення необхідних іспитів.