Закон і Бізнес


7 шляхів захисту особистих даних в інтернеті


28.02.2020 16:57
4041

В умовах сучасного інформаційного життя питання захисту персональної інформації постає достатньо серйозно. З цього приводу Вінницький окружний адміністративний суд підготував поради, як захистити особисті дані в інтернеті.


Щоб не стати жертвою кібер-злочинців необхідно пам’ятати про цифрову безпеку й вміло користуватися пристроями, які ви застосовуєте, передає «ЗіБ» з посиланням на прес-центр судової влади.

Перше, на що потрібно звернути увагу – це пароль. Адже безпечний пароль – це перша гарантія того, що ваша особиста інформація перебуває під надійним «замком».

Ділимось основними порадами для роботи з паролями:

 - нікому не віддавайте свій пароль;

- ніколи не використовуйте лише один пароль для всіх облікових записів;

 - паролі до важливих ресурсів (електронна пошта, сторінка в соціальній мережі) потрібно змінювати хоча б раз у 3 місяці;

 - зробіть пароль,що складається не менш як з 12 символів;

 - включайте цифри, великі літери та спеціальні символи ($,&,_,-,%);

 - пароль не має містити особистих даних (наприклад, прізвище чи дату народження);

 - подумайте над використанням багатофакторної аутентифікації.

Також важливим аспектом захисту своєї інформації є її своєчасне та правильне резервне копіювання. Не применшуйте важливість резервних копій, адже в разі втрати або пошкодження важливої інформації, ви завжди зможете відновити її з резервної копії.

Обов’язково слідкуйте до яких WiFi-мереж ви приєднуєтесь. Публічні та незахищені WiFi-мережі дозволяють іншим передивлятись, що ви відвідуєте в Інтернеті та які дані відправляєте. Тому, не відправляйте важливої інформації (електронні поштові скриньки, дані кредитних карток, дані онлайн-банкінгу тощо) через не довірені та незнайомі мережі.

Тож подумайте про свою безпеку завчасно. Ваша безпека у ваших руках!

Закон і Бізнес