Закон і Бізнес


На Запоріжжі обвинувачений намагався підпалити суд під час засідання


28.02.2020 15:39
4068

До Вищої рада правосуддя надійшло повідомлення судді Михайлівського районного суду Запорізької області Наталі Машкіної про втручання в її діяльність зі здійснення правосуддя. Суддя повідомила, що обвинувачений під час засідання викрикував неправдиві відомості з метою спонукати її до заявлення самовідводу та влаштував підпал у залі суду.


Як зазначає суддя в повідомленні, у провадженні Михайлівського районного суду Запорізької області перебуває кримінальне провадження за обвинуваченням О. за частиною другою статті 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, передає «ЗіБ».

Як повідомили в ВРП, під час судового розгляду обвинувачений вигукував репліки без надання йому слова головуючим, нецензурно висловлювався. При цьому розповсюджував недостовірну інформацію про нібито особисте знайомство із суддею Н.Машкіною та її чоловіком, а також про причетність судді до вчинення корупційних правопорушень за попереднім місцем роботи, погрожуючи притягненням до кримінальної відповідальності.

Обвинуваченого попередили про можливість видалення із зали судового засідання за неповагу до суду, після чого він намагався розбити загороджувальне скло, за допомогою сірників підпалив аркуш паперу та кинув його на дерев’яну лаву. В результаті оперативних дій працівників конвою полум’я було погашено. Згодом, коли суд вийшов до нарадчої кімнати для вирішення заяви обвинуваченого про відмову від захисника, обвинувачений висловив погрозу спалити всіх присутніх живцем. Судовий розпорядник викликав на місце події працівників поліції.

Суддя Н.Машкіна повідомила про цей інцидент Вищу раду правосуддя та Генерального прокурора.

За повідомленням судді Михайлівського районного суду Запорізької області Н.Машкіної розпочато кримінальне провадження за частиною першою статті 377 (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) КК України за фактом висловлення стосовно неї обвинуваченим погрози застосування фізичного насильства під час проведення судового засідання.

Закон і Бізнес