Закон і Бізнес


В Одесі чоловік погрожує підірвати суд разом з заручниками


28.02.2020 13:26
3198

У Приморському райсуді Одеси евакуюють людей. Обвинувачений у вбивстві погрожує підірвати гранату прямо у залі суду.


До поліції надійшло повідомлення про те, що один з залів засідання в Приморському суді заміновано, передає «Закон і Бізнес».

В ГУНП в Одеській області повідомили, що на місце події направлені вибухотехніки, слідчо-оперативна група, кінологи та працівники ДСНС. Проводяться заходи щодо евакуації персоналу та відвідувачів.

Повідомляється, що після того, як обвинуваченого у вбивстві привезли з СІЗО і помістили в «клітку», чоловік дістав гранату. Обвинувачений вийняв чеку і пригрозив, що всіх підірве, якщо його не звільнять. Як граната попала до його кишені, невідомо.

У залі суду разом з обвинувачуваним та іншими заручниками знаходяться судді Віктор Іванов, В'ячеслав Бондар, та старший конвоїр.

Правоохоронці провели спеціальний оперативний план «Заручник», в результаті якого чоловіка з гранатою вдалося знешкодити, а небезпечний предмет вилучено.

Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтями 379 (Посягання на життя судді, народного засідателя чи присяжного у зв'язку з їх діяльністю, пов'язаною із здійсненням правосуддя) та 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. 

Закон і Бізнес